Nieuwe Roeilocatie!

Groot nieuws voor het roeien in Nijmegen: we hebben een overeenkomst gesloten voor de huur van een tijdelijke locatie. Hier kunnen we tot de opening in 2018 van de definitieve locatie in het Bastion van start met roeien! Ons nieuwe botenhuis is gevestigd in het voormalige bedrijfspand van Wijers: aan de Lentse kant van de nevengeul, ten westen van het spoor (Oosterhoutsedijk 48, Lent). Voor deze oplossing is gekozen omdat tijdelijke huisvesting in het Bastion te lang op zich zou laten wachten, onder meer door vergunningverlening. Daarnaast zou de verbouwing van het Bastion tot permanente watersportlocatie in de nabije toekomst veel overlast op gaan leveren en zou deze tijdelijke huisvesting voor De Waal onacceptabel hoge kosten met zich meebrengen. Al met al zijn we ontzettend blij met de tijdelijke oplossing omdat deze alle faciliteiten biedt die we nodig hebben om als vereniging te wortelen en verder uit te groeien tot volwaardige roeivereniging!

Op deze locatie kunnen we beschikken over een ruime opslagloods voor de boten, kleed-, vergader-, toilet- en borrelruimtes in het oude kantoorpand en voldoende parkeerruimte op eigen terrein. Om de afstand naar het water te overbruggen zijn verschillende karretjes aangeschaft die het tillen moeten vergemakkelijken. Voor het inleggen van de boten, ter hoogte van de spoorbrug, wordt vooralsnog gebruik gemaakt van mobiele vlotten.

De afgelopen weken zijn al enkele boten naar het nieuwe botenhuis gebracht en is er al wat proef gedraaid. Komende week wordt de locatie opgeleverd en zullen we de gebouwen op orde brengen en meer boten van de vloot hier naartoe brengen.

 
 
 

Contact

Inloggen